Søknad om tilskudd til innføring av Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis

Retningslinjer for statlig tilskuddsordning til kompetanse- og kvalitetsutvikling i barnehage og grunnopplæring er innført og gjeldende fra 15.januar 2021. Søknadsfrist for 2022 er 11. februar.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 05.01.2022

Tilskuddsordningen omfatter

  • Regional ordning for kompetanseutvikling i barnehage (Rekomp)
  • Desentralisert ordning for grunnskoler og videregående skoler (Dekomp)
  • Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis i barnehage, skole og SFO

 

Kompetanseløftet for spesialpedagogikk og inkluderende praksis skal bidra til at barn og unge får den hjelpen de trenger og at laget rundt barnet og eleven har tilstrekkelig kompetanse. Ordningen er en støtte til kollektiv kompetanseutvikling og gir barnehage- og skoleeier i samarbeid med universitet og høgskole anledning til å utvikle kompetansen i egne barnehager og skoler.

Det er den enkelte kommune/fylkeskommunen som melder behov for kompetanseutvikling til Statsforvalteren. Flere kommuner kan gjerne gå sammen i nettverk og sende felles søknad om tilskudd. Det er viktig at både barnehage, skole og PPT er en del av det planlagte kompetansetiltaket. Kommunen/fylkeskommunen er ansvarlig for at også de private barnehagene/skolene blir inkludert i tiltaket.

I 2020 deltok de fleste fylkene med enkelte piloter for innføring av Kompetanseløftet. I Agder startet Flekkefjord og Lindesnes kommune opp som piloter i samarbeid med Universitetet i Agder. I 2021 kom kommunene Kristiansand, Tvedestrand med som enkeltkommuner. I Østre Agder gikk de sammen i et kompetansenettverk med kommunene Grimstad, Froland, Åmli, Vegårshei, Gjerstad, Risør og Arendal. Kommunene som startet opp i 2021 er i gang med analysearbeid i partnerskap med UiA og plan for det videre arbeidet framover. Deltakende kommuner sender inn egne planer som grunnlag for videre tildeling i 2022. Fristen er den samme som for nye kommuner som ønsker å innføre Kompetanseløftet.

Statsforvalteren viser til vedlagte lenker på våre hjemmesider (høyre marg under lenker) med informasjon om innføring av Kompetanseløftet.

Målet er at samtlige kommuner og fylkeskommunen har innført Kompetanseløftet i løpet av perioden fram til 2025. Kompetanseløftet er en del av tilskuddsordningen som omfatter den lokale kompetanseutviklingen i barnehage (Rekomp), og grunnopplæring (Dekomp).

Statsforvalteren forvalter de statlige tilskuddsordningene.

Det er Samarbeidsforum i fylket som prioriterer hvilke tiltak de vil satse på og fordeler midlene ut fra lokale behov. Barnehage- og skoleeier analyserer og melder behov for kompetanseutvikling til Statsforvalteren

 

I søknaden ber Statsforvalteren om en kortfattet beskrivelse under hvert av punktene

Deltakende kommune(r):

 

Lokale deltakere i prosjektet

  • Deltakende barnehager og skoler (både offentlige og private)
  • Målgrupper (lærere, PPT, andre ansatte, ledere, eiere)

 

Kort situasjonsbeskrivelse

  • Beskriv kort utfordringsbildet i kommunen(e)

 

Vurdering av kompetansebehov for målgruppene

  • Hvordan er behovene for kompetanse identifisert?
  • Hvilke planer er det for kartlegging av kompetansebehov videre i prosjektet?

 

 Kort beskrivelse av planer for prosjektet, inkludert tverrfaglig samarbeid og involvering av PPT

  • Hva ønsker dere å oppnå?
  • Hvordan tenker dere å organisere prosjektet? Beskriv kort hvilke roller de ulike aktørene skal ha, og hvordan prosjektet er planlagt
  • Tidsramme for prosjektet

 

 

Vi ber kommuner sende inn søknad om tilskudd til innføring av Kompetanseløftet

innen 11. februar 2022.

Søknad sendes:

post@statsforvalteren.no

Merk søknaden med Kompetanseløftet 2022