Kongsvinger
Kongsvinger er byen som har bestemt seg. Fra å være en by med mer eller mindre tilfeldig utvikling på begge sider av Glomma har byen de senere årene «tatt side» og blant annet bygget opp en klynge skoler på alle nivåer. Det sies at de som bor i denne delen av Innlandet har «bensin i blodet». Men nå blir det snudd og byen planlagt med minst mulig bilbruk.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Dette var noe av bakteppet for Fylkesmannens møte med Kongsvinger kommune – holdt i kommunens flotteste bygning. Ja, for ungdomsskolen fikk byens byggeskikkpris for 2018 – den ble utdelt nettopp mens fylkesmannen & co var på besøk. Applaus!
Ti tips for å skape en by
Kongsvinger har gjort valg og har i løpet av de siste årene tatt store, strategiske grep for å bli en bedre og mer attraktiv by. (For noen tiår tilbake var det jo «litt by» på begge sider av Glomma, vil de som husker tilbake, erindre). Store beslutninger er tatt, mye er realisert – og fylkesmann Knut Storberget med hele ti medarbeidere, kommunens folk og en rekke ungdommer fikk høre om og kommentere dette. Til ungdommene sa fylkesmannen: «Ta ordet!» Og det gjorde de til gangs.
Publisert 05.02.2019
Fylkesmannens egne ord - Kongsvinger
Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.
FAKTA OM KONGSVINGER
Kommunenavn: Kongsvinger (opprinnelig navn på kongens festningsverker, siste ledd er bygdenavnet Vinger)
Landareal: 953 km2
Folketall pr. 1.1.2018: 17.934
Ordfører 2019: Sjur Strand (Ap)
Kilder: SNL, SSB, Wikipedia
PROGRAM I KONGSVINGER
Sted: Sentrum videregående skole
Tema:
- Byutvikling
- Grønt skifte og skog