Unikt møte mellom ungdommer og kommuner i nord

Statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker
Foto: Marius Fiskum.

For første gang i historien arrangerer Statsforvalteren i Troms og Finnmark et møte med kommunene hvor barn og unge preger hele programmet.

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 11.04.2022

Representanter fra alle ungdomsrådene i fylket er invitert til vintermøtet i Alta etter påske. Her får de ta opp og diskutere viktige temaer med representanter fra kommunene.

– Det er minst to gode grunner til at vi gjør dette. Den demografiske utviklingen viser at vi er nødt til å gjøre alt vi kan for å beholde barn og unge i fylket. Vi er opptatt av barn og unges levekår og har satt oss det hårete målet at Troms og Finnmark skal bli den beste regionen å vokse opp i, sier statsforvalter Elisabeth Vik Aspaker.

Ungdommer har sammen med Statsforvalteren bestemt innholdet i programmet og skal delta i diskusjoner og holde egne foredrag. Guro Martinsen sitter i ungdommens fylkesråd og Nordkapp ungdomsråd. Hun er glad for samarbeidet.

– Ungdom vet best hvordan det er å være ungdom! Uansett hvor hardt man prøver, kan man ikke vite det like godt som den som er i situasjonen sjøl.  Derfor er det viktig at vi er med, sier hun.

Psykisk helse og bærekraft

Så hva vil ordførerne og rådmennene i nord får høre og diskutere med ungdommen? Stikkord er:

  • Ungdommens forventninger til en mer bærekraftig utvikling i nord.
  • Hvordan få barn og unge inn i planlegging av kommunen.
  • Helsesista om psykisk helse hos barn og unge.