Statsforvalteren informerer om kunngjøring fra Arbeids- og velferdsdirektoratet, opprinnelig kunngjøring i relatert lenke i sidemenyen.
Hvem kan søke: NAV-kontor
Hva: Arbeids- og velferdsdirektoratet ønsker å prøve ut overføring av to lovende arbeidsmodeller til nye NAV-kontor. Utprøvingen følges av forskere. Arbeidsmodellene er:
- “Back to school, Stay at school” utviklet av NAV Midt-Telemark og
- “SSA - Sysselsetting, språkombud og arbeidsnorsk” som er utviklet av NAV Frogner
Søknadsfrist: 1. februar 2023
Søknaden: sendes til e-post arbeids.og.velferdsdirektoratet@nav.no. Samme adresse benyttes hvis du har spørsmål.
Tilskuddsmidlene skal benyttes til: å dekke kommunens kostnader med å prøve ut en av arbeidsmodellene.
Tidsperiode: Tilskudd gis primært for ett år fra oppstartsdato
Rapportering: Det stilles spesifikke krav til rapportering i tilsagnsbrevet.
Referanse: Kapittel 0621 post 63, Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Tilskudd til utvikling av de sosiale tjenestene i NAV-kontoret
Kontaktperson i Arbeids- og velferdsdirektoratet: Kjersti With Eidsmo Urbye
Formålet
Det overordnede formålet med tilskuddsordningen er å bidra til å utvikle og forbedre de sosiale tjenestene i NAV-kontoret. For bedre bruk og forvaltning av tilskuddet gjennomføres det nå et forskningsoppdrag som skal bidra til å identifisere lovende lokale arbeidsmetoder som kan egne seg til å overføres til andre NAV-kontorer. Formålet med forskningsoppdraget er å øke forståelsen for overføringsverdien i det pågående utviklingsarbeidet som tilskuddsordningen gir støtte til.
For å få mer kunnskap skal to lovende arbeidsmodeller prøves ut av andre NAV-kontor samtidig som utprøvingen følges av forskere fra NTNU Samfunnsforskning.
Hensikten med følgeforskningen er å systematisk dokumentere innføringen av tiltaket i den nye settingen, og å evaluere utprøvingen og måloppnåelsen for tiltaket. Dette vil bidra til å forstå og forklare utfordringer og suksessfaktorer ved implementeringen av tiltaket i lokal kontekst. Videre vil også det utprøvende NAV-kontoret kunne støtte seg på NTNU Samfunnsforsknings kompetanse underveis slik at ønskede mål i større grad realiseres.
Følgeforskningen vil innebære at NTNU Samfunnsforskning samler inn data underveis i prosjektet. For datainnsamling som berører enkeltpersoner (intervjuer, spørreskjema) vil det være frivillig å delta, og alle deltakernes forskningsetiske rettigheter vil ivaretas. eksempelvis rett til å trekke seg uten begrunnelse, rett til å ha sine data slettet.
Videre går utprøving av tiltaket inn i en større sammenheng med systematisk kunnskapsgenerering i NAV. Å prøve ut arbeidsmetoder som har vist seg å ha potensiale for å forbedre sosialtjenestefeltet er et steg på veien til å identifisere effektive tjenester som kan gjøre de sosiale tjenestene i NAV bedre på nasjonalt nivå.
De to tiltakene som skal prøves ut er evaluert av NTNU Samfunnsforskning og virker å ha både lovende måloppnåelse og være overførbart til andre NAV-kontor. Derfor tror vi at tiltaket kan ha en positiv innvirkning på målgruppen også for de utprøvende NAV-kontor.