Nettside om bærekraftig matproduksjon er publisert

Hva skal vi ha til middag?

Statsforvalteren i Vestfold og Telemark har i samarbeid med mange partnere utviklet en nettside om bærekraftig matproduksjon: bærekraftigmatproduksjon.no

Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Publisert 06.09.2022

Det finnes ingen lett svar på spørsmålet 'Hva er bærekraftig matproduksjon'. Men på nettsiden bærekraftigmatproduksjon.no prøver vi å vise på en forståelig måte den kompliserte sammenheng mellom bl.a. matproduksjon, klima, og bruk av areal.

På nettsiden følger vi familien Hansen som har noen spørsmål før de kan bestemme seg hva de skal ha til middag. Spørsmålene som tas opp er bl.a. ‘Skal vi velge vegetarburger eller hamburger?’, ‘Har dyra hatt det bra?’, ‘Er det så viktig at maten er produsert i Norge?’, og ‘Hva koster det egentlig?’.

Gjerne bruk nettsiden i deres formidling om hvordan maten blir produsert!

 

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.