Vestlandsambassadørar til Berlin
Messa Internationale Grüne Woche vert arrangert frå 20.-29. januar 2023. Dei norske deltakarane er valt. Dette vert det glimrande reklame av for Noreg og Vestlandet.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
I det vestlandske fjordlandskapet vert det produsert mat- og reiselivsopplevingar i verdsklasse. Denne gangen reiser 20 utvalde bedrifter frå Fjord Norge-regionen til den største matmesse i verda, Internationale Grüne Woche i Berlin. Den andre regionen som får reise er Trøndelag.
Regionalt er vi organisert som eit samarbeid mellom Statsforvaltarane i Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland. Vestlands- eller Fjord regionen som vi kaller oss på messa har vore del av dette prosjektet mange gangar før, noko som ikkje er tilfeldig.
Deltakarane frå Fjord regionen er:
Rogaland |
Apal Sideri |
|
Lysefjorden Sjokolade |
|
OmCider |
|
Ryfylke Gardsysteri |
|
Smaken av Ryfylke |
|
Ystepikene |
Vestland |
Edel Sider/Åkre Gard |
|
Fjellestad Gardskjøkken |
|
Fretheim Hotell |
|
Gardsbrenneriet AS |
|
Hardangerbonden |
|
Myrdal Gard |
|
Slettevollen Gardsysteriet i Brekke |
|
Kandal Kjøtt |
|
Varegga Mat fra Bergen AS |
|
Buer Gård og Restaurant |
Møre og Romsdal |
Eggen Restaurant |
|
Frøysagarden |
|
Tingvoll Sider på Strupstad Gard |
|
Sider AS |
|
Skarbø Gard |
Messedeltakinga er eit stort prosjekt eigd av Landbruks- og matdepartementet, mens den nasjonale prosjektleiinga ligg hjå Innovasjon Norge. Målet er å bygge Noreg som ein sterk mat- og reiselivsnasjon. Arbeidet styrker omdømet til norsk landbruk og norsk mat og drikke, mens deltakarane får sjansen til å samarbeide på tvers av verksemd og region. Nye nettverk stimulerer til nyskaping – dette er en klassisk vinn-vinn-konstellasjon.
Arrangørane for Internationale Grüne Woche reknar med om lag 1900 utstillarar frå 72 land og ca. 400 000 besøkjane.
Kontaktpersonar
-
Dirk Kohlmann
Tlf: 55 57 21 71 / 41 29 65 50 -
Marit Hjortung
Tlf: 57 64 30 89 / 90 61 95 92 -
Marie Teigland
Tlf: 71 25 84 39