Erstatning etter offentlig pålegg
Det kan ytes erstatning etter offentlige pålegg om nedslakting og destruering av planter.
Eiere av husdyr som har fått pålegg om nedslakting av dyr etter påvisning av smittsom sykdom kan søke om erstatning.
Det kan også foretak som har fått pålegg om å destruere egenproduserte planter for å bekjempe planteskadegjørere.
Felles for de to ordningene, er at det foreligger et vedtak fra Mattilsynet om behovet for ei sanering av smittestoffer. Ordningene er noe ulik i praksis, derfor er de omtalt hver for seg i fortsettelsen.
Erstatning etter pålegg om destruksjon av planter
På nettsidene til landbruksdirektoratet ligger det oppskrift på hvordan man søker og nærmere omtale av vilkår mv.
Kontaktpersoner: Gunhild Halvorsen og Anders Mona
Erstatning etter pålegg om nedslakting
Ordningen gjelder erstatning for dyr som er pålagt nedslaktet og dekning av kostnader for andre pålagte saneringstiltak. Hensikten med erstatningsordningen er å redusere den økonomiske belastningen ved ulike bekjempelsestiltak mot dyresykdommer og smittestoffer.
På nettsidene til Landbruksdirektoratet ligger det oppskrift av hvordan man søker, og nærmere omtale om vilkår mv. Denne ordningen har to skjema, ett for erstatning etter pålagt nedslakting og ett for produksjonstap ved utbrudd av MRSA.
Kontaktpersoner: Odd Lutnæs Sakshaug og Ivar Stokkan
Prognoser tilskudd ved produksjonssvikt på grunn av klimaskader 2023
Statsforvalteren har levert prognoser til Landbruksdirektoratet for vekstsesongen 2023. Prognosene baserer seg blant annet på tilbakemeldinger fra kommunene i Trøndelag og Norsk landbruksrådgiving Trøndelag. Tilbakemeldingene viser at det stort sett ser veldig bra ut i Trøndelag, men at det er lokale variasjoner.
Publisert 05.05.2023
Produksjonssvikt skal nå meldes digitalt
Produksjonssvikt er tilskuddsberettiget hvis det skyldes klimatiske årsaker. Ved mistanke om skade skal kommunen varsles omgående, og fra i år leveres meldingen digitalt.
Publisert 01.07.2021
Erstatning for produksjonssvikt 2021
De fleste steder i fylket er førsteslåtten tatt. Det har vært svært tørt noe som på de mest tørkeutsatte arealene har skada både gras og korn. Med tørken vi hadde må vi forvente at det er enkelte som også i år er redd for å få redusert avling. Vi må derfor være forberedt på at det kan bli produksjonssvikt, og ha rutiner for hvordan det skal håndteres.
Kontaktpersonar
-
Gunhild Halvorsen
Tlf: 74 16 84 31 / 92 49 41 30 -
Odd Lutnæs Sakshaug
Tlf: 74 16 80 87 / 97 74 51 22 -
Anders Mona
Tlf: 74 16 81 98