Oppfølging av særlig verdifulle kulturlandskap i Sør-Trøndelag

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 27.03.2014
Gjennom Kulturlandskapsprosjektet er det utarbeidet rapporter om særlig verdifulle kulturlandskap i alle de 25 kommunene i Sør-Trøndelag. Disse spennende kultur-landskapene er presentert her.
 

Uvssætra i Dindalen, Oppdal
Uvssætra i Dindalen, Oppdal

I rapportene beskrives kulturlandskapet i de undersøkte områdene, og det gis anbefalinger for skjøtsel. I menyen til venstre finner man de ulike rapportene ved å velge ønsket kommune.

Bakgrunnen for prosjektet er beskrevet i Generell del. En overordnet beskrivelse av kulturlandskapet i fylket finnes også her.
 
Det er utarbeidet to praktiske vedlegg til rapportene. I disse utdypes skjøtselsanbefalingene nærmere med konkrete råd og veiledning:
 
Vedlegg I omhandler restaurering og skjøtsel av gammel kulturmark. Her finnes konkrete råd om framgangsmåte, som f.eks. bekjempelse av problemarter og anbefalt beitetrykk på gammel kulturmark.
 
Vedlegg II omhandler bevaring av kulturminner og kulturmiljøer. Her finnes anbefalinger om istandsetting av gamle bygninger, nybygging i kulturlandskapet, beplantning, bevaring av steingjerder, skjøtsel av arkeologiske kulturminner og tilrettelegging av gamle ferdselsårer.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 27.03.2014

Tydal kommune

I Tydal inngår tre områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Ørland kommune

I Ørland inngår to områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Åfjord kommune

I Åfjord inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Snillfjord kommune

I Snillfjord inngår to områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

 


Publisert 27.03.2014

Trondheim kommune

I Trondheim inngår treområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2003, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Røros kommune

I Røros inngår ett stortområde i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av området og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Selbu kommune

I Selbu inngår treområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Skaun kommune

I Skaun inngår fireområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2003, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger. 


Publisert 27.03.2014

Rissa kommune

I Rissa inngår treområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Roan kommune

I Roan inngår fireområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Osen kommune

I Osen inngår fireområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Rennebu kommune

I Rennebu inngår fireområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Oppdal kommune

I Oppdal inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Orkdal kommune

I Orkdal inngår femområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2003, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Melhus kommune

I Melhus inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Midtre Gauldal kommune

I Midtre Gauldal inngår treområder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen i 2004 og 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.

Publisert 27.03.2014

Klæbu kommune

Klæbu kommune

I Klæbu inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2003, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Malvik kommune

I Malvik inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2003 og 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Meldal

Meldal kommune

I Meldal inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Hemne kommune

Hemne kommune

I Hemne inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Hitra kommune

Hitra kommune

I Hitra inngår tre områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Holtålen kommune

Holtålen kommune

I Holtålen inngår tre områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen høsten 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Bjugn

Bjugn kommune

I Bjugn inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Frøya

Frøya kommune

Frøya inngår ett stort område i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2004, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av området og skjøtselsanbefalinger.


Publisert 27.03.2014

Agdenes

Agdenes kommune

I Agdenes inngår fire områder i prosjektet. Det ble utført registreringer i kommunen sommeren 2005, hvor kulturlandskapsverdiene ble dokumentert. Det er i ettertid utarbeidet rapport med beskrivelse av områdene og skjøtselsanbefalinger.