Matglede og skolemåltid i Trøndelag
Prosjektkommunene som jobber for å finne bærekraftige løsninger å innføre skolemåltider var samlet torsdag 18. juni. Selv om koronautbruddet har ført til endringer i skolen, jobbes det fortsatt godt for å få til skolemåltid for alle.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Åtte piloter skal finne en bærekraftige modeller for innføring av skolemåltid i grunnskolen. Prosjektkommunene er Nærøysund, Røros, Indre Fosen, Lierne, Ørland, Verdal, Hitra og Røyrvik. Prosjektet er spennende og lykkes vi i Trøndelag kan dette også bli en modell resten av skolenorge kan benytte. Målet med prosjektet er at barn og unge får bedre læringsmiljø, opplever sosial utjevning, samt forsterke det forebyggende folkehelsearbeid i barne- og ungdomsskolen.
Du finner alle dokumenter som ble presentert i møtet til høyre på siden.
Erfaringsutveksling og kompetanseheving gjennom samarbeid og dialog
Det er kommunene i Trøndelag som er skoleeiere for barne- og ungdomsskolene. Det betyr at Fylkesmannen er avhengig av et godt samarbeid. Derfor inviterte vi åtte kommuner for å finne løsninger for innføring av skolemåltid for barn og unge i skolen.
I «matglede for barn og unge i Trøndelag» vil barn og unges medvirkning være sentralt. I tillegg oppfordres det til bred forankring av de kommunale prosjektene, tverrfaglighet og lokalt perspektiv. Målet med samlingen 18. juni var å dele erfaringer og lære av hverandre i prosessen med å utvikle bærekraftige modeller for skolemåltid i barne- og ungdomsskolen.
Fakta
Som en del av Fylkesmannen i Trøndelag sin satsing på 0-24 samarbeidet og initiativet «matglede barn og unge i Trøndelag, matriket midt» jobber Fylkesmannen nå for å finne en modeller for innføring av skolemåltid.
I første omgang skal det gjennomføres en pilot i utvalgte kommuner og utvalgte barne- og ungdomsskoler i Trøndelag. Det er Fylkesmannens tre fagavdelinger innen landbruk, oppvekst- og velferd og helse- og omsorg som står bak dette initiativet.
Kontaktpersonar
-
Laila Hoff Johansen
Tlf: 73 19 91 39 -
Liv Gystad
Tlf: 73 19 92 60 / 90 83 73 05