Bærekraftig og lokalt - ved Mære landbruksskole
Gjennom prosjektet Bærekraftige offentlige kantiner viderefører Trøndelag satsingen på offentlige måltid. Mære landbruksskole er en av pilotene i satsingen og tirsdag 23. august er det avspark sammen med elever og lærere på Mære.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Trøndelag er i gang med et forprosjekt som skal bidra til økt kunnskap om bærekraftige måltider. Målet er bærekraftige menyer i offentlige kantiner, med økt andel økologiske og lokale råvarer, sesongråvarer og grønt.
Mære landbruksskole er en av pilotene i prosjektet. Tirsdag 23. august får elevene og lærerne besøk av Ann Kristin Wang og Isak Sowe fra Matvalget. Ann Kristin og Isak skal, i samarbeid med kokkene på kjøkkenet, servere spennende smaker og snakke med elevene om betydningen av matvalg for trivsel, helse og bærekraft.
Trøndelag er Europeisk Matregion i 2022. Skolemåltidet er en glimrende anledning til å lære kommende generasjoner hvordan gode matvaner, matkultur og bærekraft virker i praksis.
Statsforvalteren har vært med å initiere satsingen, sammen med Trøndelag Fylkeskommune, Mære landbruksskole, Økologisk Sør-Trøndelag og Kantinenettverket i Trøndelag fylkeskommune. Prosjektet har bakgrunn i nasjonale og regionale mål, strategier og handlingsplaner, deriblant Handlingsplan for utvikling av økologisk landbruk i Trøndelag 2020 – 2025.
Kontaktpersonar
-
Liv Gystad
Tlf: 73 19 92 60 / 90 83 73 05