Utlysning av tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk skoleåret 2022/2023

Statsforvalteren i Troms og Finnmark skal tildele tilskudd til studiepermisjon for videreutdanning i samisk for skoleåret 2022/23. Det forutsettes at embetet får tildelt midler til dette i 2022 og 2023.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 09.02.2022

Vi ber skoleeiere videreformidle dette til aktuelle skoler og lærere på skolene.

Tilskuddsmottaker er eiere av private og offentlige grunnskoler og videregående skoler.

Målgruppen er lærere i grunnskole eller videregående opplæring som underviser, eller skal undervise, i/på samisk som førstespråk og/eller samisk som andrespråk (Samisk 2, Samisk 3, og/eller Samisk 4). Læreren må ha pedagogisk kompetanse som er godkjent for tilsetting i skolen etter kapittel 14 i forskrift til opplæringsloven Jf. opplæringsloven § 10-1 og 10-2.

Lærere i kommuner, fylkeskommuner, samt grunnskoler og videregående skoler godkjent etter privatskoleloven, som ønsker å styrke sin kompetanse i samisk språk, oppfordres til å søke. Lærere som ikke har formell pedagogisk utdanning, kan ikke søke på ordningen.

Ved oversøking kan søknader som gjelder videreutdanning for undervisning i grunnskole prioriteres foran videreutdanning for undervisning i videregående opplæring.

Også lærere som har fått permisjon til videreutdanning tidligere år kan søke.

Tilskuddet fastsettes ut fra garantilønn for adjunkt med 10 års ansiennitet. Tilskuddsmottaker forutsettes å dekke sosiale kostnader og eventuelle ansiennitetstillegg utover tilskuddsbeløpet.

Etter endt studiepermisjon skal lærer ha bindingstid som tilsvarer det dobbelte av innvilget studiepermisjonstid, men minimum ha en varighet på ett år.

Søknadsfrist er 1. april 2022

Vedlagt følger søknadsskjema (skjema 1) som fylles ut av den enkelte søker og sendes via skolens rektor til skoleeier, samt skjema 2 hvor skoleeier skal prioritere innkomne søknader.

Skoleeier sender inn søknadene til Statsforvalteren i Troms og Finnmark samlet.

Eventuelle søknader som mottas etter søknadsfristen vil behandles fortløpende så lenge Statsforvalteren i Troms og Finnmark har midler til dette.