Fylkesmannens egne ord - Østre Toten
Etter hvert eneste av de 48 kommunebesøkene fylkesmann Knut Storberget er på nå i vinter, gjør han seg noen tanker som han deler med leserne.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Tenker dere på at Østre Toten, vakkert beliggende ved Mjøsa med Lena og Kapp, er kommune nummer 1 i Norge på grønnsaker? De er Norges spiskammer for grønnsaker. Noe vi skal spise mer av. Sunt og friskt og fremtidsretta.
Vi tok turen med ordfører Guri Bråthen, kommuneledelsen og politikere til Toten Løkpakkeri As.
Her tenkes det ekspansivt, og denne virksomheten drevet av familien til Odd Hveem på flotte Balke Gård er jo et godt eksempel på at vi ikke er i oljeskyggen, men i mat- og skogsola. Vi skal foredle mer og hente større verdier i Innlandet ut av jord og skog. Kjøper du løk i dag, er risikoen for at den kommer fra Toten Løkpakkeri stor!
Ordfører Guri poengterte godt at Østre Toten kan forklares i 4 punkter; Grønnsaker, kultur med Urbane totninger (ustyrtelig morsomme), vann og avløp - og ildsjeler.
I byggingen av Innlandet trenger vi Østre Toten.
Knut Storberget
fylkesmann