Kurs i "Bærekraftige matsystemer"

Bildet er sett saman av fire mindre bilde som syner ei ku, eit fat med spekemat, geiter og ein traktor med rundballepresse på eit jorde
Produksjon av mat Foto: Jorunn Stubsjøen og Anne Berit Grasbakken.

NMBU har i samarbeid med Statsforvalteren i Innlandet, Innlandet Fylkeskommune, Rørosmat og Folldal kommune utviklet et studium/kurs innenfor temaet «Bærekraftige matsystemer».

 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 03.11.2023

Fremtidens matproduksjon og matsystemer skal sørge for god matsikkerhet og samtidig oppfylle kravene til bærekraft i alle ledd. Dette innebærer bl.a. produksjoner og systemer baserer seg på bærekraftig utnytting av ressursene, klimatilpassede produksjoner, reduksjon av matsvinn, sirkulær-prinsipper m. fl. 

Kurset er gratis, gir 5 studiepoeng og har oppstart i februar 2024.

Påmeldingsfristen er 15. desember 2023.

For mer informasjon se her:  Kurs: Bærekraftige matsystemer | NMBU