Kurstilbud fra Kompetansenettverket for lokalmat øst i 2023
Aktivitetene er rettet mot lokalmatprodusenter og små serveringssteder/ reiselivsbedrifter med lokalmatprofil, begrenset til foretak med mindre enn 10 årsverk.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Publisert 05.01.2023
Statsforvalteren deltar i styringsgruppa for nettverket og gir innspill til type kurs og besøk det legges opp til. Nofima på Ås er ansvarlig for å sette opp kurs. I tillegg til kurs tilbys besøksordning, som er et godt virkemiddel for å hjelpe den enkelte produsent med spesifikke utfordringer i egen bedrift.
I 2023 tilbys følgende kurs:
- Webinarserie kjøttforedling – næringsberegning (generelt for alle råvaregrupper), reseptoppbygging, nedskjæring og kjøttkvalitet
- Grunnmodul kjøtt – breddefaglig innføring i kjøtt og kjøttforedling, krav og regelverk, smak, kvalitet, studiebesøk hos produsenter, erfaringsutveksling
- Pølsekurs - utnyttelse av produksjonskjøtt i pølser og farsevarer, produktutvikling i pølsemakeriet
- Spekematkurs - produksjon av spekepølser, spekesnacks og speking av hele kjøttstykker
- Foredling av grønnsaker - kurs i fermentering, sylting, relish, chutney og andre plantebaserte produkter
- Frukt- og bærkurs I – pressing av frukt/bær og produksjon jus og saft, smak og kvalitet
- Frukt- og bærkurs II - produksjon av syltetøy og gelé, smak og kvalitet
- Fremtidens bakst - baking med grønnsaker, mel med lavere bakekvalitet
- Bakerens verktøykasse – resept- og prosessoptimalisering
- Surdeigskurs - grunnleggende kurs i baking med surdeig
- Mattrygghet og HACCP digitalt – generell mattrygghet og kunnskap om regelverk rundt IKmat og HACCP.
Følg med på https://nofima.no/nettverk/kompetansenettverk-lokalmat/