Slik skal vi inspirere til økt matglede blant eldre
Matgledekorpset har utarbeidet brosjyre for å inspirere til matglede og bedre matomsorg for eldre.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
Gjennom eierskap og stolthet til måltidet, god arbeidsflyt, smart ressursutnyttelse og bruk av lokale råvarer skal det offentlige måltidet løftes fra holdepunkt til høydepunkt. Dette har matgledekorpset oppsummert i en ny brosjyre, rettet mot alle som jobber for at de eldre skal få det best mulig. Fra beslutningstakere i kommunen, til ledere på institusjon og kjøkken, samt helse- og omsorgspersonell.
Mange eldre får i seg for lite mat på grunn av redusert appetitt. Det kan føre til underernæring med redusert livskvaliteten og økt omsorgsbehov. Gode måltider gir trivsel, næring, mestring og felleskap. Gode måltider er kort og godt livsnødvendig medisin og bidrar til god helse.
I brosjyren beskrives en arbeidsmodell bestående av fem faktorer som alle er viktige for å oppnå ønsket endring.
Brosjyren er utarbeidet av Matgledekorpset, og er et prosjekt i regi av Landbruks- og matdepartementet, som Statsforvalteren koordinerer regionalt. Arbeidet med måltidsglede for den eldre befolkning har bakgrunn i kvalitetsreformen for eldre, Leve hele livet og regjeringens arbeid med Matnasjonen Norge.
Les mer på matgledekorpset.no