Lær korleis du blir ein god ystar

På innføringskurset om ysting og foredling av rå mjølk får du grunnleggjande kunnskap om foredling av upasteurisert mjølk.

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Publisert 17.11.2016

Kurset finn stad 9. – 12. januar 2017 i Stavanger ysteri.

Kurset gir grunnlag for å gå vidare på kompetansestigen for dei som vil foredle mjølk og etablere sitt eige ysteri.

Kurshaldar Lise Brunborg starta hausten 2015 eiget ysteri midt i Stavanger sentrum. På Stavanger Ysteri er det handverksproduksjon av ost med fokus på kompetanse, berekraftige råvarer, godt modna ostar og dagsferske meierivarer av beste kvalitet. Lise har elles brei bakgrunn innan mjølkeforedling, både frå studie ved NMBU, som ystar på eit lite geitmjølks-ysteri i Oslofjorden utan vatn og straum og på sykkel til ulike gardsysteri rundt i landet. Ho underviser og på kurs i regi av Norsk Gardsost.

Invitasjon

Målgruppa er mjølkeprodusentar og andre som ønskjer å starte kommersiell foredling av mjølk.

Pris: kr 3000,-.

Frist for påmelding: 11.desember

NB! Svært begrensa tal plassar

Stadfesting av kursplass sendast ut etter 11. desember.

Påmelding

Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat SØR ved Aase Vorre Skuland

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.