80 lokalmatprodusenter er klar for Gladmat 28. juni - 1. juli
Om 5 dager åpner årets Gladmatfestival og med lokalmat som tema er det duket for nærvær, nye smaker og matopplevelser.
Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.
I år som ifjor er det mange lokalmatprodusenter påmeldt til Gladmat - rundt 80 produsenter inne lokalmat og drikke vil være representert i festivalområdet.
Kommune viser vei
Hjelmeland kommune er foreløpig eneste kommune som er representert med egen stand gjennom Hjelmeland Naturlegvis. Her kan du finne mange forskjellige smaker fra følgende produsenter: Mikals Laks, Ryfylke Gardsysteri, Apal Sideri, OmCider, Buhagen Eiane gard, Tveitane gard, Helgøyfrukt, Førre gardsutsalg, Ryfylke bakeri & konditori. Her vil også kokkelærlingen Madelen Kvame fra Masterchef - Unge talenter delta sammen med kokk Sebastian Schläwicke fra restauranten Smaken av Ryfylke om å servere en unik 4 -retters meny.
Helgø Meny Food Court har også et godt utvalg av lokalmatprodusenter med blant annet A. Idsøe, Berentsen Brygghus, Brustadbakeren, Hervik, Jerseymeieriet, Mikals Laks, Prima Jæren, Renaa Isbar, Solabakeren og Ystepikene.
Fra Matlauget finner du kjente produsenter som Topp Sopp, Midsummer, Stavanger Ysteri og Nyyyt.
Hanen Rogaland kan melde om at det er første gang de stiller på Gladmat med Klostergarden, Nesheimtunet, Dirdalstraen Gardsutsalg og Smiegarden.
I tillegg finner vi en rekke andre små og store lokalmatprodusenter på torget som Epleblomsten AS, Heimabakst AS, Lysefjorden Sjokolade, Joa Bær, Heimtun Gardsutsalg, Como Mexico AS, Toolboks AS/Sunt og balansert, Safteriet AS, Olivenlunden AS, Mor Sigrid Bakst, Chili Chocolate AS, Il Gelato AS, Sandi Cakes, Fjorden Sjokolade AS, Felleskjæpet, Espresso Catering AS, Wild Fire Foods AS, Sunde Gårdsutalg og Urkorn AS/Rosenkildehaven Bageri.
Årets tema er lokalmat
På hjemmesiden til Gladmat skriver de at tema for årets Gladmatfestival er lokalmat. På vår kant av landet er det mye å være takknemlig for. Vi kan spise kortreist og knallgodt, og har et fantastisk spiskammers i matregionen Rogaland med de beste råvarer fra sjø og land.
Gladmat er for store og små, og det skjer mye kjekt under festivalen. Du kan velge blant mange tilbud:
- Kjøkkenfesten - koselig minglearrangement med kokker og produsenter med programleder Veronica Simonè Fjeld og Ryfylkekokken Frode Selvaag er huskokken.
- Gladmatløypene tar deg med på rundtur for å spise ulike Gladmatretter på restauranter i Pedersgata.
- Gladmat sin egen bryggeri- og siderfestival Malt & Humle arrangeres der Skagenkaien møter Skansenkaien med mange lokale bryggeri av øl og sider.
- DJ, dansing, god musikk og stemning i Fargegata.
- Gladmattinget - et forum for næringslivet. Tema er: - hvordan kan landbrukssektoren bli flinkere til å eksportere landbruksprodukter og hva kan vi lære av havbruksnæringen?
Da er det bare å ta med seg familie og gode venner til Gladmat for å oppleve yrende folkeliv, gode smaker fra matregionen Rogaland og matopplevelser for store og små.