Økologisk aktivitetsuke - Økouka 2018
Økouka Trøndelag 2018 er høstens mulighet til å bli med på ulike arrangement som setter økologisk mat i fokus, for inspirasjon og matnyttig læring.
Dette innholdet er mer enn ett år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.
Økouka har vært en årlig aktivitetsuke siden 2011 og hensikten er å inspirere folk til å ta i bruk mer økologiske produkt og spre kunnskap om økologisk produksjon generelt og i Trøndelag spesielt. Økouka er en satsing også i Foregangsfylke økologisk melk og kjøtt. Fylkesmannen i Trøndelag samarbeider med ulike organisasjoner som Norsk landbruksrådgiving, mange bedrifter og frivillige organisasjoner bl.a. Økologisk Nord-Trøndelag og Oikos Sør-Trøndelag. Hoveddelen av arrangementene foregår i perioden 29. september til 6. oktober. Økouka tjuvstarter med noen arrangement tidlig i september siden det er tid for matauk og mange helger egner seg for utearrangement. Åpningsarrangementet er på Vold gård i Trondheim 29. september. Under Økouka foregår det arrangement fordelt på mange steder i Trøndelag, fra Magerøya i sørvest til Jøa i nord. Det arrangeres matkurs, bakekurs, gourmetkvelder, høsttakkefester, bokkaféer, kokkekurs for amatørkokker, ost og vinkveld, åpen dag, åpen gård, inspirasjonsvandring i grønnsakshager og flere fagseminar. Fullstendig program finner du i høyre marg.
Fagseminar.
Fagseminarene retter seg mot storhusholdning, gårdbrukere, forvaltningen og lærere både i grunnskole og videregående skole og folk flest. De ulike fagseminarene er:
- Økologisk fagseminar på Skjetlein videregående skole den 2. oktober.
- Inspirasjonskurs med tema økologi og bærekraft for lærere i barne- og ungdomsskole på Mære landbruksskole den 3. oktober.
- Inspirasjonskurs for offentlige kantiner på NTNU den 4. oktober.
- Økologisk seminar om økologisk mat i et samfunnsperspektiv på Bjerkem i Henning, Steinkjer den 5. oktober.
- Seminar om binding av karbon i jord på Mære landbruksskole den 16. oktober.