Mat

Foto: Statsforvaltaren i Møre og Romsdal.
Oppdatert 20.09.2023

Markedet for lokalmat er voksende, og matproduksjonen skal ivareta forbrukernes ønsker om trygg mat, kvalitet, mangfold og miljøvennlig produksjon. Statsforvalteren er pådriver for verdiskaping og næringsutvikling med utgangspunkt i sunn og trygg norsk mat. 

Fylkeskommunen forvalter tilskuddsordninger som kan bidra til at flere matprodusenter foredler egne råvarer og tilbyr forbrukerne gode matopplevelser. Midler til bedriftsutvikling blir forvaltet av Innovasjon Norge. Næringsutvikling innen matproduksjon er blant annet knyttet til lokal matkultur og lokale spesialiteter, turisme og reiseliv, matkvalitet, helse og kompetanse.

Statsforvalteren samarbeider med andre statlige etater, Innovasjon Norge, fylkeskommunene, kommunene og ulike organisasjoner i dette utviklingsarbeidet.

Vis mer

Statsforvaltaren i Møre og Romsdal har fagkompetanse på lokal mat og landbruksbasert reiseliv. Vi bidreg til å auke verdiskapinga i landbruket. Det gjer vi ved å mobilisere til auka aktivitet, gjennom nettverkssamarbeid i næringa og gjennom kompetanseutvikling.

Statsforvaltaren har felles gründersatsing med fylkeskommunen og Innovasjon Norge under merkevara hoppid.no.

Statsforvaltaren deltek i prosjektet «Reiseliv, mat og kultur» som blir leia av Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fant du det du lette etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønsker at vi skal svare deg.

Publisert 01.07.2016

Fleire matfestivalar i Møre og Romsdal

Sal av lokal mat har vorte svært populært på messer og festivalar, og i Møre og Romsdal er det ei rad festivalar, som tilbyr lokalmat i samarbeid med lokale produsentar.


Publisert 07.12.2015

Festdag på Herøy omsorgssenter

Den 24.november inviterte Fylkesmannen til fest hos fylkesvinnar Herøy helse- og omsorgssenter, for å overrekke diplom og premie frå Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.


Publisert 02.11.2015

Herøy helse- og omsorgssenter til topps

Ein samrøystes fylkesjury har kåra Herøy helse- og omsorgssenter til vinnar av konkurransen «Gylne måltidsøyeblikk» i Møre og Romsdal.


Publisert 13.07.2015

Program for ØKOUKA

Det er snart klart for ØKOUKA, der hovudmålet er å gjere økologisk mat og økologisk landbruk meir synleg.


Publisert 08.07.2015

Vil skape større matglede for eldre


Publisert 08.07.2015

Gylne måltidsøyeblikk

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterer alle landets sjukeheimar og institusjonar til ein konkurranse rundt matglede for eldre. Konkurransen skal auke medvitet om maten og kva måltida har å seie for eldre. Statsråden skriv no brev til alle ordførarar der ho bed dei engasjere seg for å betre institusjonsmaten.


Publisert 09.01.2015

Tingvollost fekk pris for beste meieriprodukt

Den vellagra blåmuggosten Kraftkar frå Tingvollost AS gjekk av med sigeren for Årets beste meieriprodukt i Det Norske Måltid. Kristin Waagen og Egil Smith-Meyer mottok den gjeve prisen under prisutdelinga i Stavanger torsdag.


Publisert 03.12.2012

Målsetjingar for matsatsinga i Møre og Romsdal

Målet for matsatsinga i Møre og Romsdal er å:

- auke mangfaldet, volumet og lønsemda av lokale matspesialitetar.
- styrke lokalmatprodusentane sin  marknadsposisjon i varehandel og reiseliv.