Kunngjeringar

Her finn du kunngjering av mellom anna løyve og vedtak etter forureiningslova frå Statsforvaltaren i Møre og Romsdal. 

Dette innhaldet er meir enn eitt år gammalt. Informasjonen kan derfor vere utdatert.

Fann du det du leitte etter?

Ta gjerne kontakt med oss via sikker melding dersom du ønskjer at vi skal svare deg.

Publisert 05.09.2016

Løyve til utfylling i Haram kommune

Fylkesmannen gjev Pyro Eiendom AS løyve til utfylling med massar ved Gamlem.


Publisert 26.08.2016

Løyve til mottak og mellomlagring av returasfalt og returbetong i Tingvoll for Geir Vågen AS

Fylkesmannen i Møre og Romsdal har 24.08.16 gitt Geir Vågen AS løyve etter forureiningslova til å ta imot og mellomlagre brukt asfalt og brukt betong i Saghøgda i Tingvoll kommune. Det kan takast imot inntil 10 000 tonn returasfalt og 10 000 tonn returbetong på gnr. 79 bnr. 2.


Publisert 16.12.2015

Kristiansund kommune har fått ny tillatelse til behandling av avløpsvann ved Hagelin renseanlegg

Kristiansund kommune har søkt om fritak fra sekundærrensekravet i henhold til forurensningsforskriften. Det er gitt tillatelse til primærrensing på vilkår. Tillatelsen omfatter all avløpsrensing i Kristiansund by og har en plan for når eksisterende avløpsutslipp skal kobles til Hagelin renseanlegg.


Publisert 24.11.2014

Løyve til forbrenningsanlegg for J.E. Ekornes AS i Sykkylven

Fylkesmannen i Møre og Romsdal har 20.11.2014 gitt J.E. Ekornes AS løyve etter forureiningslova til utslepp frå verksemda sitt forbrenningsanlegg på Ikornnes. Det skal brennast flis frå treavfall.


Publisert 05.08.2014

Varsel om pålegg om miljøundersøkingar og tiltaksvurderingar i Ålesund kommune

Borgundfjord-området i Ålesund kommune er eit av dei prioriterte områda i ei fylkesvis handlingsplan for opprydding i forureina sjøbotn. Hamnebassenget i Ålesund er sterkt forureina, og det er behov for å gjennomføre miljøtiltak både på land og i sedimenta («Prosjekt Borgundfjorden»). I den samanheng vart det i juli 2014 send ut varsel til ei rekke grunneigarar og tiltakshavarar i Ålesund kommune om at det kan komme pålegg om å få gjennomført miljøundersøkingar og tiltaksvurderingar på eigedomane deira.


Publisert 07.03.2014

Tankreinsing som medfører farleg avfall

Vakumentreprenøren AS i Kristiansund kommune har fått løyve etter forureiningslova til tankreinsing som medfører farleg avfall.


Publisert 19.12.2013

Mottak og mellomlagring av returasfalt

Mekvik Maskin AS har 12.12.13 fått tillatelse til å ta imot og mellomlagre returasfalt på bedriftens område på Husøya i Kristiansund kommune. Oversendelsesbrev og tillatelse kan leses via lenkene til høyre.


Publisert 29.04.2013

Kunngjering av løyve gitt til Molde Vann og Avløp KF – Molde kommune

Molde Vann og Avløp KF – Molde kommune fekk den 15.2.13 løyve til utslipp av sanitært avløpsvann og overvann. Det er gitt fritak fra sekundærrensekravet og utslippet skal renses i følje krav fastsatt i løyve og forureiningsforskrifta kap. 14.


Publisert 13.12.2012

Midlertidig tillatelse til kalking av Ledalsvatnet i Aure kommune

Fylkesmannen i Møre og Romsdal har gitt en midlertidig tillatelse til SalMar Settefisk AS avdeling Kjørsvikbugen. Bakgrunnen for vedtaket er kritiske konsentrasjoner av labilt aluminium. Det settes som vilkår til tillatelsen at pH ikke skal overstige naturlige svingninger i vassdraget.