Jordbruksforvaltning

Oppdatert 04.01.2024

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 07.02.2020

Oppfølging etter kompetansesamling om tilskudd i jordbruket 6. februar 2020

Takk for oppmøte, aktiv deltakelse og gode innspill under kompetansesamlingen i går. Nå er foredragene lagt ut på vår nettside under Kurs og konferanser, her:


Publisert 07.02.2020

Er du interessert i kurs om verdisetting av landbrukseiendom etter konsesjonsloven?

Vi har fått tilbakemelding fra enkelte landbrukskontor om at det er ønske om kurs i verdisetting av landbrukseiendom etter konsesjonsloven. Er du interessert?


Publisert 05.02.2020

Tilskudd til sykdomsavløsning - vanskelig å telle 26 ukers pause korrekt. Hvordan ordne opp i følgene av tidligere feil?

I enkelte saker har søker og kommunen trodd at det har vært en pause på 26 uker mellom to tidligere søknadsperioder, men så har det vist seg at pausen har vært en dag eller to mindre enn det. Dette har skapt problemer når foretaket skulle søke om tilskudd på nytt igjen.


Publisert 03.02.2020

Attestering av godkjente søknader i RMP frist 14. februar – oppskrift

En del av kommunene som har startet med attestering av godkjente søknader har fått feilmelding, og ikke fått det til. Problemene skyldes endringer i kommunene.

Som en hjelp har vi mottatt en oppskrift fra Landbruksdirektoratet som dere kan bruke, hvis dere får feilmelding.


Publisert 31.01.2020

Kompetansesamling tilskudd i jordbruket

Minner om kompetansesamling med tema: produksjonstilskudd, RMP-tilskudd, SMIL, tilskudd til drenering og tilskudd til beite torsdag 6. februar.


Publisert 29.01.2020

Produksjonstilskot - Oppfølging av vanleg jordbruksproduksjon

Landbruksdirektoratet har laga nye rapportar om saueproduksjonen i føretak som søkte om produksjonstilskot for 2019. Under står informasjon om rapportane og oppfølging av dei.


Publisert 24.01.2020

Nytt nettbasert arealbarometer

Et nytt nettbasert arealbarometer er nå lansert. Dette er en mer dynamisk løsning som henter informasjon direkte fra ulike databaser. Arealbarometeret vil derfor til enhver tid være oppdatert.


Publisert 21.01.2020

Teknisk feil i eStil PT som førte til at foretak ikke fikk etterregistrert opplysninger

Fra 1. januar 2020 var det en feil i eStil PT som førte til at noen foretak ikke fikk etterregistrert opplysninger innen fristen 10. januar. Her følger informasjon om feilen og hvordan søknader rammet av feilen skal håndteres.


Publisert 20.01.2020

Problemer med eStil-PT

Det har i dag vært problemer med eStil-PT. Det arbeides med feilretting, og det kan virke som om systemet er i orden igjen nå kl.12.


Publisert 17.01.2020

Ny versjon av rundskriv for tilskudd til avløsning ved sykdom og fødsel mv.

I dag har Landbruksdirektoratet publisert ny versjon av rundskrivet for tilskudd til avløsning ved sykdom og fødsel mv. og ny versjon av brukerveiledningen for sykdomsavløsning i Agros.