Jordbruksforvaltning

Oppdatert 04.01.2024

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 16.10.2019

Vaktdistrikter for den kommunale veterinærvakten fra 1. januar 2020

Landbruksdirektoratet har mottatt forslag til ny veterinær vaktdistriktstruktur for alle fylker, og har med grunnlag i disse fastsatt vaktdistriktstruktur gjeldende fra 1. januar 2020.


Publisert 15.10.2019

RMP - feil ved henting av tiltak fra kart

Kl. 09:30 - Det er registrert at det oppstår en sporadisk feil, bare noen få søkere får den i fagsystemet. Det skjer når søkeren prøver å overføre tiltakene fra kartet til søknadsskjemaet. feilen kan oppstå når søkeren legger til eiendommer, med eventuelle tiltak, i kartet og deretter sletter tiltakene og eiendommene. Feilen løses med at søkeren legger til eiendommene som var slettet, uten å tegne tiltak på dem. Landbruksdirektoratet jobber med å fikse årsaken til feilen.


Publisert 11.10.2019

RMP - karttjenesten "Fredete kulturminner" fra Riksantikvaren feiler.

Kl.13:08 Kartlaget "fredete kulturminner" fra Riksantikvaren som vi bruker i RMP  feiler nå. Landbruksdirektoratet har gitt beskjed til eieren av tjenesten om feilen. Det pleier å rette seg ganske raskt.


Publisert 10.10.2019

RMP - Feil med henting av tiltak er rettet

Det har vært rapportert om at ikke alle tiltak som er tegnet i kart er kommet inn i søknadsskjemaet.


Publisert 09.10.2019

SMIL – kartlegging av behov for midler med tanke på omfordeling mellom kommuner

Noen kommuner har saker liggende som de ikke har midler til, mens andre kommuner har mye midler igjen. Vi ønsker tilbakemelding om status og behov innen 20. oktober. Se vedlagte informasjon og tabell.


Publisert 08.10.2019

PT og RMP - Avklaringer om produksjonstilskudd og grasdekte kantsoner, grasdekte vannveier og pollinerende soner

Under kompetansesamlingen på Århus gård 24. september kom det spørsmål om hvordan det skal søkes om produksjonstilskudd for grasdekte kantsoner, grasdekte vannveier, grasstriper i åker og pollinerende soner. Noen problemstillinger ble spilt inn til Landbruksdirektoratet for avklaringer/presiseringer. Dette er en oppsummering av reglene som gjelder:


Publisert 27.09.2019

RMP - Regionalt miljøprogram i jordbruket

Det regionale miljøprogrammet i jordbruket for Vestfold og Telemark ble gjennomgått på kompetansesamlingen i Åsgårdstrand, og er lagt ut på nettsiden om RMP. Der ligger også veileder fra NVE: Kantvegetasjon langs vassdrag.


Publisert 27.09.2019

PT - Nærmere omtale av endringer i rundskriv om produksjonstilskudd

Her gis det en nærmere omtale av noen av endringene som er gjort før søknad del 2 2019.


Publisert 26.09.2019

Sykdomsavløsning mv. - ny brukerveiledning

I slutten av forrige uke ble kjerneløsningen i Agros oppdatert med nye funksjoner for saksbehandler; dialog og notat. For sykdomsavløsning mv. har det også skjedd en egen oppdatering ved at Agros nå håndterer all kontroll knyttet til 365 dagers grensen ved jordbrukerens egen sykdom. 


Publisert 26.09.2019

RMP - Veiledningshefte - med rettelser

Det er oppdaget et par feil i den tidligere utsendte veilederen. Vi beklager dette. Feilene er nå rettet opp. Den bladbare versjonen er oppdatert med endringene.