Jordbruksforvaltning

Oppdatert 04.01.2024

Aktuelt stoff og saksbehandling til kommunal forvaltning innen jordbruk, jordvern, kart, eiendom og arealforvaltning.


Publisert 16.01.2020

Vedtak frå Mattilsynet - produksjonstilskot

Landbruksdirektoratet har vidaresendt eit brev frå Landbruks- og matdepartementet til landbruksforvaltinga om vurdering av saker etter den nye samarbeidsavtalen mellom Mattilsynet og Landbruksdirektoratet om informasjonsutveksling i dyrevelferdssaker.


Publisert 16.01.2020

Frist saksbehandling RMP

17. januar er kommunenes frist for å godkjenne RMP-søknader. Godkjente søknader er grunnlag for å fastsette endelige satser.

14. februar er frist for kommunene til å attestere søknadene.


Publisert 16.01.2020

Kompetansesamling tilskudd i jordbruket

Kompetanseplanen kommer snart, men allerede nå ber vi dere holde av torsdag 6. februar for kompetansesamling om bl.a. produksjonstilskudd, RMP-tilskudd, SMIL, tilskudd til drenering og tilskudd til beite.


Publisert 15.01.2020

Landbruksregisteret

OBS!

Etter gjennomføring av kommune- og regionreformen har det oppstått en feil i Lreg som gjør at brukere i fylker og kommuner ikke får lagret endringer.

Feilen er rettet, og ny versjon av Lreg vil bli lagt ut i morgen, 16.01. kl. 14.

Inntil da må brukere i kommuner og fylker ikke gjøre oppdateringer i Lreg.


Publisert 13.01.2020

Ny versjon av Kilden!

NIBIO har nå lagt ut en ny versjon av Kilden. For landbruksforvaltningen er det bl.a. ny visning av endringer i AR5, automatisk ortofotovisning for manuskart samt ny struktur av kartene i fagområde Jordsmonn


Publisert 13.01.2020

Kart i eStil-RMP

Redigering i kart i eStil-RMP skal no fungere igjen, men det er framleis problem med å registrere nye søknader.


Publisert 09.01.2020

Regionreform i eStil-RMP og RMP-kart

Landbruksdirektoratet har dei siste dagane jobba iherdig saman med NIBIO for å få på plass ei løysing for å endre tiltak på eigedomar som har endra hovudnummer (alle eigedomar i kommunar med ny region, all nye/samanslåtte kommunar m.m.). Dette skal vere på plass, men det blir meldt framleis om problem hos somme kommunar.


Publisert 08.01.2020

Produksjonstilskudd – gå gjennom avvik før vedtak fattes!

10. januar er frist for etterregistrering av opplysninger i søknad om produksjonstilskudd og avløsertilskudd for 2019. 21. januar skal alle søknader som skal være med i hovedutbetalingen ha status «Foreløpig godkjent», «Avvist» eller «Avslått». I tidsrommet 22. januar-10. februar skal kommunen fatte vedtak ved attestering.


Publisert 08.01.2020

Problem med fagsystem

Det blir meldt om problem med bl.a. eStil-RMP. Dette skuldast overgang til nytt fylke. Vi kjem tilbake med melding når feilen er retta.


Publisert 07.01.2020

Nytt fylke gir nye produsentnummer

I og med at alle kommunene i Vestfold og Telemark har fått nye kommunenummer som følge av reformen, har dette også ført til at alle produsentnumre har blitt endret.